El concurs de fotografia organitzat pel Club Excursionista Anoia recull un total de 342 instantànies en un matí amenaçador de pluja al nucli de El Castellet del Foix, a la comarca de l’Alt Penedès.
La pluja no havia cessat fins el moment que el grup participant a l’edició d’enguany del concurs de fotografia FotoFlash i que organitza el club excursionista masquefí, visitava la fortalesa enclavada al capdamunt d’aquest llogaret. La meteorologia doncs, signava una treva just en el moment que es sortiria del castell. A partir d’aquell moment s’iniciava una nova matinal fotogràfica; l’edició 2018 del FotoFlash.
Però el dia abans s’iniciava realment l’activitat fotogràfica durant la presentació oficial del concurs on l’organització feia un repàs a les bases d’enguany i presentava l’activitat de l’endemà. Seguidament, un membre de l’Associació Fotogràfica d’Igualada projectava el muntatge “Què comunica una fotografia?” i on feia un repàs a una sèrie de fotògrafs de reconeixement mundial mostrant una gran diversitat de modalitats i tècniques que s’anaven comentant a tothom que havia acudit a la sala d’actes de la biblioteca de Masquefa aquell dissabte a la tarda.
La meteorologia però, va ser la culpable de que alguns dels preinscrits al concurs no es presentessin diumenge. Així que, el concurs s’inicià a tres quarts de deu del matí, just abans de realitzar la visita al castell de El Castellet. Amb una vista espectacular del pantà de Foix el grup rebia les primeres explicacions de la història d’aquesta fortalesa, actualment Centre UNESCO de les Reserves de la Biosfera Mediterrànies i gestionada per la empresa ABERTIS, i entrava en el seu interior per visitar les diverses estances i gaudir d’unes projeccions explicatives i molt ben comentades per la guia, sobre la construcció de l’edificació com de la importància natural i faunística del pantà. Quan la visita guiada va arribar a la fi, es deixarien un parell d’hores de llibertat als participants per a realitzar les fotografies que acabarien participant del concurs.
Recordem que el FotoFlash no permet el retoc de cap fotografia que no sigui tractant-se amb la mateixa càmera durant aquest temps de realització limitat. Tot i això, els participants gaudiran de quinze dies de marge més per poder retocar un màxim de tres fotos amb qualsevol tractament informàtic, entrant-les dins del concurs FotoFlashRETARD.
Passat aquest temps, el grup s’aniria reunint a l’hora i punt de trobada acordat per l’organització per a realitzar la recollida de fotografies. Aquesta vegada seria al Restaurant Cal Barretet, llogaret simpàtic que ofereix diversos ambients per dinar, fer un simple cafè, gaudir d’un esmorzar de forquilla o relaxar-se a l’espai chill out davant mateix del pantà de Foix.
Les fotografies serien recollides així com els sobres amb les dades dels seus autors. També s’havia arribat a la fi de la treva meteorològica i la pluja començava a fer acte de presència. Just a temps! Gràcies!
Mentre els participants ja preparen les seves obres pel FotoFlashRETARD, el jurat realitza la tria de les 25 millors fotografies de les 342 presentades i que seran presentades en exposició el proper dia 19 de maig a la carpa situada a la plaça de l’estació de Masquefa durant la celebració de les festes de Sant Isidre. Tothom que visiti aquesta exposició podrà votar aquella foto que més li agradi i participar de la tria final dels guanyadors que es realitzarà en públic per part de l’Associació Fotogràfica d’Igualada.
US ESPEREM !!!