L'Ajuntament inicia una campanya per fomentar la recollida orgànica

aMasquefa.com
12/04/2008

Comparteix
L’Ajuntament de Masquefa ha iniciat una campanya informativa per donar a conèixer als veïns el funcionament d’aquest nou servei.

L’Ajuntament convoca els veïns i veïnes del nucli urbà de Masquefa a tres reunions per informar-los del nou servei de la recollida selectiva de la fracció orgànica. Aquest servei s’implantarà a partir del maig al nucli urbà de Masquefa i posteriorment s’anirà estenent a la resta del municipi.

Les tres xerrades tindran lloc al recinte de la Rogelio Rojo. La primera sessió informativa es va fer ahir dijous, mentre que les altres dues xerrades estan previstes per al divendres 11 d’abril, a 2/4 de 5 de la tarda i a les 7. Durant aquestes xerrades també es lliuraran als veïns i veïnes els cubells de color marró on a casa hauran de dipositar la fracció orgànica després d’haver-la triat i separat de la resta de la brossa.

Punt permanent d’informació des de demà dissabte

A més, el dissabte 12 d’abril, el dijous 17 d’abril i el divendres 18 d’abril, s’obrirà un punt permanent d’informació i de lliurament de cubells a la Rogelio Rojo. El punt informatiu estarà obert tant al matí com a la tarda.

En el marc d’aquesta campanya informativa també s’ha programat la representació de l’obra de teatre Exemplums. Es podrà veure aquest dissabte, 12 d’abril, a les 11 del matí, a la Rogelio Rojo. Un cop s’acabi la campanya informativa, els veïns i veïnes que encara no disposin de cubells podran passar a recollir-los a l’Ajuntament.

En aquesta primera fase, a més de les gairebé 1800 llars del nucli urbà també reciclaran la fracció orgànica els establiments que generen aquest tipus de deixalles i tots els centres educatius de la vila. La fracció orgànica són les restes del menjar i la petita poda de les plantes, com ara restes de fruita i verdura, restes de carn i peix, ossos, marro del cafè, restes d’infusions, serradures, closques de fruita seca i d’ous, restes de plantes, taps de suro, paper de cuina brut i llumins.

La fracció orgànica la recollirà una empresa especialitzada i la portarà a la planta de compostatge de Jorba. Allà, mitjançant un procés totalment natural, serà transformada en compost, un adob natural que té importants beneficis per al medi ambient i que s’usa en jardineria i agricultura. El compost evita haver d’utilitzar adobs químics que poden afectar negativament l’entorn.

Font: laveudigital.cat