Des del servei local d’ocupació es treballa especialment pel col·lectiu de dones aturades des de l’any 2005 ja que és el gruix de població que acumula la taxa d’atur més elevada. S’ha dissenyat un programa específic, Dona’t una oportunitat, per donar resposta als factors que s’han detectat com a responsables d’aquesta elevada taxa d’atur.

Un dels eixos de treball que es desenvolupa des d’aquest projecte és la sensibilització de la societat respecte a temes relacionats amb la igualtat d’oportunitats. Per tal de continuar amb la línia de treball de 2007 en que va estar al municipi l’exposició La participació equilibrada de dones i homes de la Diputació de Barcelona, aquest any 2008 realitzem una exposició fotogràfica local sobre les dones treballadores. Els objectius fonamentals de l’ exposició són: continuar sensibilitzant entorn a la igualtat d’ oportunitats i fer visible el treball de les dones masquefines.

Aquesta exposició s’ emmarca dins la programació “7 dies per a la igualtat dona-home” en celebració del dia Internacional de la Dona, i ha estat possible gràcies a la col·laboració de dones de Masquefa que han aportat les seves fotografies.