A la recerca de la neu, el Club Excursionista Anoia planteja el Pic de la Mina a l’alta Cerdanya per ascendir-lo en raquetes de neu

Club Excursionista Anoia
21/02/2019

Comparteix
mina

Canvi climàtic o no, cada vegada resulta més difícil trobar un indret proper on la neu persisteixi durant els dies més freds d’hivern.

El Club Excursionista Anoia amb l’ànim de complir el seu calendari, planteja per al dissabte dia 2 de març un cim situat en la confluència entre Andorra, França i Catalunya a l’alta Cerdanya; el pic de la Mina, de 2683 metres d’altura. Tot i el llarg trajecte que separa la vila de Masquefa amb el coll de Puymorens, punt de partida de la ruta, la bellesa de l’indret assegura una jornada fantàstica.

IMPORTANT REALITZAR LA RESERVA DE LES RAQUETES EL MÉS AVIAT POSSIBLE I LLEGIR LA FITXA TÈCNICA INDICADA SOTA AQUESTA CRONICA !!!

El pic deu el seu nom a les antigues mines de ferro de Puymorens que es troben a la seva falda, actualment abandonades. L'edifici de les mines de Puymorens, situat a uns 2.100m d'altitud i enlairat per sobre de la carretera N-22, va ser construït a principis del segle XX i durant molt de temps es va utilitzar per allotjar els miners i les seves famílies. L'edifici va ser definitivament abandonat a principis dels anys seixanta.

FITXA TÈCNICA

Pic de la Mina des del coll de Puymorens

Dia: dissabte, 2 de març

Hora sortida de Masquefa:  6 h

Lloc de trobada: Local del Club Excursionista Anoia – carrer Crehueta, 33 – Masquefa (davant del Bar Serralet)

Hora tornada a Masquefa:  21 h aprox.

Distància:  11 kms aprox. anada i tornada

Desnivell acumulat:  +770 -770 mts

Temps total ruta:  7 hores aprox.

Dificultat:  moderada

Material necessari:  Paraneus, aigua, ganyips per anar picant pel camí, entrepà per dinar, guants, roba d’abric, bastons de caminar, olleres de sol i màquina de fotos (optatiu)

Material específic:  Raquetes de neu, paraneus i bastons de caminar (les raquetes es poden reservar al mateix club amb antelació)

Preu soci:  12 €

Preu no soci: 15 €

Preu lloguer de les raquetes:  17 €

El pagament de la inscripció es realitzarà el mateix dia de la sortida.

INSCRIPCIONS: Per correu electrònic a ceanoia@hotmail.com o al local del club (carrer Crehueta, 33 – Masquefa) els divendres de 19 a 21 h.

MÉS INFORMACIÓ:  ceanoia@hotmail.com o al local del club (carrer Crehueta, 33 – Masquefa) els divendres dies 8 i 15 de 19 a 21 h.

(Mapa alpina publicat al web RUTES-PIRINEUS)

MÉS IMATGES

mina
mina
mina