Assolir el cim del Pedraforca des de Gósol, proper objectiu del Club Excursionista Anoia

Club Excursionista Anoia
09/06/2022

Comparteix
foto

El Club Excursionista Anoia proposa una ascensió al pollegó superior del Pedraforca (2506 mts) pel proper dissabte dia 18 de juny.

Pel club masquefí, pujar al mític cim del Pedraforca des del poble de Gósol representa un intent de fugir de la massificació humana a la que està sotmès aquest massís. Indiscutiblement, el Pedraforca s’està malmetent a marxes forçades per culpa d’un accés desmesurat de persones. Però no per això s’ha de deixar d’anar a aquest cim tant emblemàtic de la nostra cultura excursionista, si no que la solució s’ha de buscar en preservar-lo i aplicar mesures allà on calguin. Ja fa uns anys que aquest club va plantejar a la Federació l’opció de redirigir els caminants a través d’un circuit marcat durant el descens per la coneguda i quasi bé desapareguda tartera reforçant amb esglaons de fusta el circuit a seguir, solució que una vegada instal·lada no va resultar per la mala educació de molts d’aquests “excursionistes” de diumenge que es saltaven les normes. Més tard, es va marcar el traçat amb senyals blanques i grogues, colors corresponents al marcatge de PR. L’escassa senyalització no es divisava el suficient com perquè els caminaires se’n adonessin del circuit. Mentre, la tartera tornava a degradar-se i a desaparèixer. Ara, està per veure si les noves decisions preses per prt dels responsables funcionaran o no. Mentre, el Club Excursionista Anoia es nega a utilitzar el pas de la tartera si existeixen altres opcions. El que també es te clar des de l’entitat és que aquesta degradació no està causada per una mala pràctica per part dels clubs i la gent federada. Des del Club Excursionista Anoia es defensa la idea de restringir aquest accés d’una manera racional a tot aquell que hi vol accedir irracionalment.

És per això que el plantejament que es fa pel proper dissabte dia 18 de juny, és el d’ascendir  des de Gósol, via mai realitzada pels masquefins. El recorregut resulta bonic i exigent al mateix temps i amb un desnivell de més de 1000 metres, pel que es recomana que aquells que el vulguin realitzar comptin amb un mínim de nivell d’experiència a l’alta muntanya.

FITXA TÈCNICA

PUJADA AL PEDRAFORCA DES DE GÒSOL

Cim: Pedraforca (2506 mts)

Localització: Gósol

Comarca: Berguedà

Dia: dissabte, 18 de juny de 2022

Hora sortida de Masquefa: 6h.

Lloc de trobada: Local del Club Excursionista Anoia - carrer Crehueta, 33 - Masquefa (davant del Bar Serralet). Per qui no sigui de Masquefa cal concretar amb l’organització

Hora tornada a Masquefa: 20h. aprox.

Tipus ruta: Circular

Distància ruta: 8,77 km

Desnivell: +1055 -1055 mts.

Temps total ruta: 7 hores aprox.

Dificultat: moderada. Exigent pel desnivell.

Material necessari: Aigua, ganyips per anar picant, entrepà per dinar, calçat trekking, barret i protector solar

Material específic: bastons per caminar.

PREU SOCI: 10 €

PREU NO SOCI: 12 €

Preu assegurança temporal: 4,5€ per qui la demani. A pagar en el moment de la inscripció. Data límit per demanar-la quatre dies abans de la sortida.

El pagament de la inscripció es realitzarà el mateix dia de la sortida.

MÉS IMATGES

foto