En la seva sortida amb RAQUETES DE NEU, el Club Excursionista Anoia corona el Cim dels Moros (2137mts) – Crònica 11.3.23

Club Excursionista Anoia
03/09/2023

Comparteix
foto

El Club Excursionista Anoia plantejà per al dissabte dia 11 de març una ruta circular per assolir un cim proper a Font Romeu (Catalunya Nord): el pic dels Moros, de 2137 metres d’altura.

El grup va arrencar molt aviat des de Masquefa per poder arribar d´hora a Font Romeu.

La ruta es va iniciar al Pla de la Calma on la neu era escassa, però es va desviar la ruta lleugerament per poder calçar-se les raquetes gairebé des de el principi. En un moment de l´ascensió es van haver de treure per falta de neu però a l’últim tram, tot i portant raquetes, els excursionistes van arribar a enfonsar la cama sencera en algun punt degut a la quantitat de neu acumulada. Alguns dels novells van patir alguna caiguda divertida, cosa que els va ajudar a entendre que no era cosa fàcil la coordinació entre les raquetes de neu una vegada calçades i la seva estabilitat.

Es va assolir el cim com estava previst i, ja nevant i amb el cel bastant tapat i amenaçant turmenta, es va procedir al descens ràpid. Al final, amb el mal temps i el vent, el grup va agafar la pista de cotxes tancada a la circulació per poder fer el descens sense les raquetes i poder arribar el més ràpid possible als vehicles. La sortida va resultar ser un èxit. Canvi de roba i una mica de repòs després de dinar per poder menjar-se uns creps calents a Puigcerdà per poder agafar forces per la tornada.

MÉS IMATGES

foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto