aMasquefa

Regalos Originales   
Pàgina principal >> Cultura >> El CRARC celebra 30 anys de treball gestionant i preservant la diversitat de...

El CRARC celebra 30 anys de treball gestionant i preservant la diversitat de rèptils i amfibis de Catalunya

C.R.A.R.C.
27/01/2022

Comparteix
Equip CRARC 2022

 

El 27 de gener de 1992, a Masquefa, el CRARC (Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya), va ser reconegut per la Generalitat, com a centre de de recuperació de fauna salvatge.  En aquest temps, l’entitat ha recuperat més de 45000 espècimens i ha alliberat  més de 22000 exemplars de fauna herpetològica (rèptils i amfibis).

 


Aquest 2022, el CRARC, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Masquefa, celebra el seu 30è aniversari i per aquest motiu, organitzarà un seguit d’activitats programades que anirà anunciant al llarg de l’any.

 

El CRARC és una institució dedicada a la rehabilitació de fauna salvatge, especialitzada en rèptils i amfibis, i amb la finalitat de retornar-la al seu hàbitat natural. Des dels seus inicis al 1992, el CRARC ha  esdevingut un centre de referència a tot l’estat en la gestió, estudi, recerca i divulgació de fauna herpetològica. En tot aquest temps, el CRARC ha gestionat més de 45.000 exemplars de rèptils i amfibis, entre els quals, la tortuga de terra mediterrània ha estat l’espècie més alliberada (16.000 exemplars), en el marc de diversos projectes de conservació. L’equip humà que dia a dia fa viure el CRARC, el composen hores d’ara 8 persones apassionades per la conservació de la fauna salvatge i per transmetre un missatge de coneixement i respecte vers els rèptils i amfibis.

El CRARC sempre ha esmerçat esforços en la atenció de rèptils i amfibis autòctons, dels que destaquen tortugues, granotes, llangardaixos, serps i salamandres que sempre reben atenció a les seves dependències. Alguns d’ells són objecte de projectes específics, com la reintroducció de la tortuga mediterrània, o la recerca de les malalties que afecten a la conservació dels nostres amfibis. També acull un nombre important d’herpetofauna exòtica, fruit del comerç legal o il·legal, com són cocodrils, iguanes o pitons. En aquest sentit el CRARC col·labora amb projectes mes enllà de les nostres fronteres com amb els llangardaixos de les Illes Canàries o les tortugues de l’Oceà Índic.

El fet d’acollir espècies tan diferents, ha permès donar sortida a una gran quantitat d’investigacions en el camp de la biologia i la veterinària, donant com a resultat més de 500 publicacions de caràcter científic i divulgatiu, així com nombroses ponències en congressos nacionals i internacionals.

El CRARC ha projectat tota la seva activitat en la conservació dels rèptils i amfibis al camp de l’educació ambiental,  obrint les seves portes a les escoles, estudiants de tota mena i al públic en general, i oferint  coneixement de la problemàtica de conservació que envolta aquesta fauna. La singularitat del centre ha fet que esdevingui un punt d’atracció turístic-cultural.

Encara no hi ha comentaris ... i si hi dius la teva?

     

El teu comentari ...

La IP del teu ordinador és: 54.37.205.123  
Nom
Autentifica't amb facebook i el comentari es publicarà automàticament
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
 
Quins caràcters hi veus?
 
>> Publicar comentari >>         
 
DlDmDcDjDvDsDg
30010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031010203

Activitats recomanades:



acpg





  Un producte de:

www.aMartorell.com