aMartorell.com - Ràdio Martorell 91.2 fm

Cercador
Pàgina principal >> Les Noticies >> La Generalitat presenta el servei de guarda puntual fora de l'horari escolar
Contacte
noticies

La Generalitat presenta el servei de guarda puntual fora de l'horari escolar

26/09/2007

La Consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, va presentar ahir dimarts, la prova pilot del servei per a infants de 0 a 3 anys de guarda puntual fora de l’horari escolar. Amb el nom de “Minuts menuts”, el servei vol oferir un temps de “respir” a les famílies amb infants de 0/3 anys fora de l’horari escolar, dins d’un un espai lúdic i de guarda de qualitat per als infants i llurs famílies, i facilitar la conciliació de la vida laboral, personal i familiar. 

 

Una de les prioritats del Departament d’Acció Social i Ciutadania és donar respostes a les necessitats socials i familiars de les ciutadanes i ciutadans, tenint en compte que la forma de vida de la societat actual fa difícil l’organització familiar i molt especialment compaginar les gestions personals, familiars i laborals amb la criança dels infants.Amb l’objectiu d’apropar-se a la ciutadania, el projecte es realitzarà en col·laboració amb les administracions locals (Ajuntaments i Consells Comarcals), treballant en xarxa i utilitzant els espais ja creats o habilitats per a la primera infància.

 

La prova pilot s’iniciarà amb 11 municipis i/o Consells Comarcals amb experiència o trajectòria en projectes dirigits a la primera infància, (Castellvell del Camp, Celrà, Esplugues de Llobregat, Manlleu, Reus, Sabadell, la Seu d’Urgell, Terrassa, el Vendrell, Vilanova i la Geltrú, Consell Comarcal del Pallars Jussà) i properament se n’hi afegiran d’altres.

 

El servei de guarda s’ubicarà en els espais de nadons o familiars o en espais habilitats a tal efecte per l’ens local. Aquesta mesura permetrà treballar en xarxa, en coordinació amb els serveis municipals i amb els diferents professionals que treballen per a les famílies.

 

Més enllà els objectius primers del servei de tenir cura d’un infant durant unes hores determinades i donar un temps de “respir” a les famílies, el programa vol ajudar a promoure una xarxa de famílies en el municipi que els permeti la comunicació i l’intercanvi d’experiències, donar assessorament a les famílies en la cura dels infants, prevenir possibles conductes de risc, situacions d’estrès, negligències, etc. Per tal de donar difusió del servei, la Secretaria de Polítiques Familiars i Dret de Ciutadania editarà un fulletó genèric explicant el servei de conciliació “Minuts menuts”, amb un espai propi per cadascun dels ens locals implicats. Així mateix es podrà accedir a la informació a través de la pagina web del departament d’Acció Social i Ciutadania i a la pàgina web de cada ajuntament implicat.

 [Veure 1 comentari]

[ Fer comentari ]

Jaume
31/10/2007
15:56

A veure si tenim sort i aquest servei arriba a Masquefa!

  Replicar

Encara no hi ha comentaris ... i si hi dius la teva?   [ Fer comentari ]

   
El teu comentariEnviant desde: 185.191.171.13  
Escriu el teu comentari, a continuació els quatre caracters de seguretat i finalment "Publicar comentari".
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)

Publicar comentari         

Juny2024

DlDmDcDjDvDsDg
27282930310102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930





  Un producte de:

 www.atotarreu.com

  Col.labora:

www.masquefa.cat