El Club Excursionista Anoia inspecciona, rectifica i realitza el correcte marcatge del GR®172 entre Mediona i El Bedorc

 
28/02/2018

Fa unes setmanes el Club Excursionista Anoia va realitzar el primer marcatge sobre l’etapa 7 del GR®172 des que és el responsable oficial encarregat de la seva cura.

L’etapa 7 transcorre entre Mediona i Piera en la seva totalitat però el tram concret que es va marcar es clouria al nucli de El Bedorc, primer per poder realitzar un marcatge més intens i segon perquè des de El Bedorc a Piera el GR®172 transcorre per carretera, i aquest tram ja estava confirmat i marcat anteriorment.

Els components del club masquefí que van assistir a la sortida van participar plenament de l’activitat del marcatge, sempre coordinats pels dos membres cuidadors del club oficialment acreditats, els quals van tenir molta feina en reorganitzar i redirigir la correcta direcció del sender desprès de trobar-se varis trams marcats erròniament en quan al sender oficialment catalogat. Uns marcatges realitzats per empreses, particulars i administracions alienes que ignoren la catalogació internacional d’aquest tipus de senders i que realitzen marcatges a mesura de les seves conveniències. El grup masquefí realitzà les correccions a cada un d’aquests trams amb l’objectiu principal de que tothom que vulgui realitzar aquests sender es fixi sempre amb les marques realitzades amb la pintura i mides oficials pintades a les pedres i als arbres. L’experiència els diu que, les marques i senyals instal·lades en postes i plaques metàl·liques no son sempre fiables i no sempre indiquen correctament la direcció ni els temps i distàncies reals. Una mostra i exemple proper del mal marcatge el tenim a Masquefa amb els que es van realitzar ara fa un temps pels camins propers a les vinyes masquefines.

Amb la quantitat d’indicacions que el grup va haver de realitzar en algunes de les cruïlles i refent la direcció del sender oficial, el capvespre els agafà justament a l’arribada a El Bedorc.

El Club Excursionista Anoia vol aprofitar aquesta crònica per avisar a tots aquells que vulguin caminar per un sender oficial (GR®, PR® o SL®) s’informin primer del seu correcte marcatge i s’assessorin pels seus cuidadors oficials dirigint-se a la FEEC - Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya www.feec.cat. Allà també es pot consultar cada un d’aquests senders. I sobretot, confiar només amb les marques realitzades als arbres i a les pedres pels cuidadors oficials acreditats per aquesta federació.

Al final, una jornada fantàstica amb molt bona companyia i prenent cura dels camins i de l’excursionisme en general.

Per ampliar la informació d’aquest sender o de qualsevol dada exposada en aquesta crònica també us podeu dirigir al mateix Club Excursionista Anoia