Un trekking per Sant Llorenç de Morunys i el Santuari de Lord serà el proper objectiu del Club Excursionista Anoia

 
10/06/2023

El Club Excursionista Anoia planteja una jornada caminant per la vall de Lord, al Solsonès.

El petit terme de Sant Llorenç de Morunys, es troba al peu de la serra del Port del Compte, al vessant dret del riu Cardener, envoltat en la seva major part pel terme de Guixers, excepte al nord, que limita amb La Coma i La Pedra. Compta també amb la mola del Lord on es troba enclavat el Santuari de Lord, punt on es domina tota la vall del mateix nom.

La població de Sant Llorenç de Morunys es coneguda pel nom popular de Sant Llorenç dels Piteus, nom que prové de la industria que hi havia hagut del “drap piteu”, activitat a la que es dedicava antigament Sant Llorenç. Encara ara, a la seva plaça Major, es poden veure les golfes de les cases on, en aquells temps, s’assecaven els draps.

El santuari, situat a dalt de tot de la mola de Lord, és del segle XIX però els seus primers vestigis es remunten al segle X. Al seu interior s’hi troba una imatge d’una verge negra del segle XIII. Prop d’aquest santuari s’hi troba un fantàstic mirador de la vall.

 

FITXA TÈCNICA

CAMINANT PER LA VALL DE LORD

Localització: Sant Llorenç de Morunys

Comarca: Solsonès

Dia: dissabte 17 de juny de 2023

Organitza: CLUB EXCURSIONISTA ANOIA

Hora sortida de Masquefa: 7 h.

Lloc de trobada a Masquefa: Local del Club Excursionista Anoia - carrer Crehueta, 33 - Masquefa (davant del Bar Serralet).

Hora tornada a Masquefa: 19h aprox.

Tipus ruta: Circular

Distància ruta: 14 km aprox

Desnivell: +500 -500 mts.

Temps total ruta: 5 hores aprox.

Dificultat: Moderada.

Material necessari: Aigua, ganyips per anar picant, calçat trekking, paravent/impermeable, barret, crema solar i entrepà per dinar.

PREU SOCI: 18 €
PREU NO SOCI:
21 €
Aquesta quota es farà efectiva el mateix dia de la sortida.
ASSEGURANÇA: 
Es tramitarà una assegurança temporal per aquesta sortida a tothom que ho sol·liciti a un preu de 5 € que s'hauran d'abonar com a màxim tres dies abans de la data de la sortida. Aquelles persones que hi participin i no comptin amb la corresponent llicència federativa o una assegurança temporal, seran responsables de qualsevol accident que puguin sofrir.
MÉS INFORMACIÓ: ceanoia@hotmail.com al local del Club (carrer Crehueta, 33 - Masquefa) els divendres, de 19h. a las 21h.