En la seva sortida amb RAQUETES DE NEU, el Club Excursionista Anoia corona el Cim dels Moros (2137mts) – Crònica 11.3.23

 
03/09/2023

El Club Excursionista Anoia plantejà per al dissabte dia 11 de març una ruta circular per assolir un cim proper a Font Romeu (Catalunya Nord): el pic dels Moros, de 2137 metres d’altura.

El grup va arrencar molt aviat des de Masquefa per poder arribar d´hora a Font Romeu.

La ruta es va iniciar al Pla de la Calma on la neu era escassa, però es va desviar la ruta lleugerament per poder calçar-se les raquetes gairebé des de el principi. En un moment de l´ascensió es van haver de treure per falta de neu però a l’últim tram, tot i portant raquetes, els excursionistes van arribar a enfonsar la cama sencera en algun punt degut a la quantitat de neu acumulada. Alguns dels novells van patir alguna caiguda divertida, cosa que els va ajudar a entendre que no era cosa fàcil la coordinació entre les raquetes de neu una vegada calçades i la seva estabilitat.

Es va assolir el cim com estava previst i, ja nevant i amb el cel bastant tapat i amenaçant turmenta, es va procedir al descens ràpid. Al final, amb el mal temps i el vent, el grup va agafar la pista de cotxes tancada a la circulació per poder fer el descens sense les raquetes i poder arribar el més ràpid possible als vehicles. La sortida va resultar ser un èxit. Canvi de roba i una mica de repòs després de dinar per poder menjar-se uns creps calents a Puigcerdà per poder agafar forces per la tornada.