La calor acompanya al Club Excursionista Anoia en la seva sortida per La Mussara

 
13/11/2023

Jornada calorosa la que acompanyà al Club Excursionista Anoia en la seva sortida per la serra de La Mussara, a les muntanyes de Prades.

El grup inicià el recorregut al mateix refugi de La Mussara per dirigir-se cap a l’antic i despoblat poble que dona nom a la serra. Amb l’església de Sant Salvador en estat de rehabilitació i sent la única construcció que resta en peus, el llogaret compta amb un espectacular mirador que domina per complet tota la part sud del Camp de Tarragona i que està enclavat al capdamunt del cingle de Les Airasses, a 1071 metres d’alçada sobre el nivell del mar.

Amb un recorregut entretingut i boscós en el seu primer tram, els excursionistes arribaren a les immediacions del poble de La Febró i s’enfilaren serra amunt per guanyar el cim de Picorandan, de 991mts. Sota uns arbusts de poca alçada, el grup anar buscant la poca ombra que els pogués guarir de l’intens sol per aprofitar el moment per a dinar. De nou al camí, excursionistes i sol, s’arribà de nou al refugi per donat com a completa la caminada acompanyats d’unes fresques i merescudes clares.