Club Excursionista Anoia

Cercador
Pàgina principal >> Les Noticies >> El Club Excursionista Anoia visita el conjunt monumental de Boixadors, a l’Alta Anoia
Contacte
noticies
foto

El Club Excursionista Anoia visita el conjunt monumental de Boixadors, a l’Alta Anoia

10/04/2022

Amb l’objectiu de visitar el castell de Boixadors, el Club Excursionista Anoia realitza una caminada pels voltants de Sant Pere Sallavinera, a l’Alta Anoia.

Una vegada més, el club masquefí realitza una caminada per a conèixer millor la seva comarca. L’Anoia és una comarca plena de tresors i de història, de llogarets fantàstics on trobar el silenci i poder desconnectar de la civilització. I això és el que els participants a la darrera sortida organitzada pel Club Excursionista Anoia van poder experimentar durant la visita al conjunt monumental de Boixadors.

A les 9 hores d’aquest dissabte passat, dia 9 d’abril, el grup es conformà en el Restaurant La Pala de Sant Pere Sallavinera, on un cafè resultava poca cosa en un local on la gent s’hi troba per a fer un suculent esmorzar de forquilla. Aquesta vegada els participants no arribaven només de Masquefa si no que allà s’hi van aplegar gent de Piera, Badalona i, fins i tot, de Madrid, i alguns d’ells hi participaven per a primera vegada en una sortida organitzada pel club masquefí. Així doncs, i desprès del suculent cafè amb llet, els vint i tres excursionistes es traslladaren en cotxe fins a l’estació de tren de Seguers – Sant Pere Sallavinera, o tal com indica a la façana de l’antiga estació “Segues de San Pedro Salavinera”, on s’inicià la caminada que duraria una hora fins arribar al mateix castell de Boixadors i desprès d’una mantinguda pujada, passant per la masia de Cal Gironella i la nova ermita de Sant Pere de Boixadors. Allà ja els esperava en David Hernández, persona encarregada per l’ajuntament de Sant Pere Sallavinera per a realitzar les explicacions a les visites guiades al conjunt monumental de Boixadors. Aquest espai es troba al capdamunt d’un turó de 848 metres d’altitud. Allà s’hi pot veure l’església de Sant Pere i el castell, conjunt que  va ser declarat monument l’any 1949. Abans d’entrar en matèria històrica vers el castell, en David va agrair al grup i a tothom que mostra interès per a apropar-se fins al castell per a visitar-lo, no només pel fet de realitzar la visita i recorre el seu interior si no pel fet de fer-ho en aquelles contrades tant desconegudes i tant importants en un moment de la historia de Catalunya.

Sens dubte, i gràcies a les explicacions tant acurades, clares i amenes d’en David Hernández, el grup va poder imaginar-se l’activitat i el paper que va desenvolupar el castell de Boixadors en el pas del temps des del segle XI fins als moments actuals, incloent els saquejos durant la Guerra Civil i la salvació d’una imatge d’una verge com la conservació d’una costella de balena! El grup va poder visitar l’interior de l’església i del castell fins pujar al capdamunt de la torre mestra amb una elevació de 15 metres d’altura i des d’on s’hi podia observar un paisatge majestuós de la pròpia comarca de l’Anoia com la del Bages i el Solsonès, com la serralada pirinenca amb els seus punts muntanyosos més significatius encara nevats.

Més informació sobre el castell, tot i que es recomana viure l’experiència directament des del mateix enclavament i a poder ser amb visita guiada, a:

http://www.sallavinera.cat/

https://www.catalunyamedieval.es/castell-de-boixadors-sant-pere-sallavinera-anoia/

https://www.diba.cat/documents/429042/2679148/Memo+arqueo+i+histo_castell+boixadors.pdf

En acabar la visita i sota el cant dels ocells, el grup es relaxà sota el castell per a dinar. De nou al camí, la ruta passaria vora el nucli d’Els Seguers, un oratori dedicat a la Mare de Déu de Montserrat i la masia de La Remugosa per arribar finalment al punt d’inici; l’estació de tren Seguers – Sant Pere Sallavinera.

Per cloure la trobada de nou al Restaurant La Pala, on els cafès i els refrescs posaven punt final a una jornada assolellada, diferent i familiar.

La direcció del Club Excursionista Anoia vol aprofitar aquesta crònica per agrair a David Hernández la bona acollida que van rebre els participants a l’excursió durant la visita al conjunt monumental de Boixadors.

 

Més imatges

foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto

Encara no hi ha comentaris ... i si hi dius la teva?   [ Fer comentari ]

   
El teu comentariEnviant desde: 85.208.96.209  
Escriu el teu comentari, a continuació els quatre caracters de seguretat i finalment "Publicar comentari".
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)

Publicar comentari         

Març2024

DlDmDcDjDvDsDg
26272829010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031





  Un producte de:

 www.atotarreu.com

  Col.labora:

www.masquefa.cat