F.S. Espardenya Masquefa

Cercador
Pàgina principal >> Historia
Contacte

1991- Neix la PENYA ESPARDENYA

A l'estiu de 1991 neix el F.S. Espardenya Masquefa, més com un joc entre amics que altra cosa. Els nostres orígens parteixen d'una colla que comparteixen les festes i hobbys... Per aquell temps la colla es posa el nom de Peña Espardenya. La colla pel seu afany d'evitar qualsevol moment d'avorriment durant l'estiu, funda un equip de futbol-sala, per a poder jugar diferents panchangas durant l'estiu contra altres equips del poble. No en va, alguns membres de la colla, durant l'hivern, jugaven en diferents equips de futbol i el equiopo els brindava una oportunitat única de compartir entre amics una de les seves passions, el FUTBOL-SALA. I així neix l'equip de la PENYA ESPARDENYA.

1992- La PENYA ESPARDENYA ja és un veritable equip de Futbol-Sala

A l'estiu de 1992 neix la PENYA ESPARDENYA com un veritable d'equip de Futbol-Sala, ja que participa en els seus primers tornejos, com són el torneig de Festa Major de Masquefa i les 24h. de Masquefa, obtenint uns resultats més que discrets. Cosa d'altra banda, molt normal, ja que a pesar de l'entusiasme i confiança en les seves possibilitats, l'equip estava format per jugadors d'entre 13 i 15 anys, jugant contra Sèniors. El primer equip de la Peña Espardenya que participa en un torneig està compost per: José Mª Merchan, Larry García, Manolo Anguita, Jose García, Alvaro Pérez i Ivan Fraile.

1993 -Superbowl i la Junior

L´Espardenya comença l'estiu de la millor manera possible, jugant el seu primer torneig de la Superbowl, cosa que fa una gran il•lusió en l'equip per la possibilitat que dóna el torneig d'enfrontar-nos a equips de diferents zones del país. L'equip juga 4 partit en la primera fase acabant com líder de grup, gràcies als 3 partits guanyats i un únic empat i passant a la següent fase per la porta gran!! A pesar d'això l'equip no pot presentar-se en la següent fase i queda eliminat però deixant un gran sabor de boca. L'equip torna a participar en les 24 h. de Masquefa, millorant la classificació final de forma sustencible pel que fa a l'última participació. Altra gran notícia que ens dóna l'estiu és la creació de la Espardenya Junior, la Espardenya ja té pedrera!!, en aquest equip jugaven els jugadors: Joan Manel, Abel, Isaac Piñol, Jonathan Merchan, Javier Pérez, Rafael García, Oscar Clement i Juanito LLamas.

1994 - La 1ª gran decepció de l'equip

En 1994 l´Espardenya participa en el seu 2ª Superbowl, un torneig en el qual diposita la màxima il•lusió. Passem la 1ª fase de la forma més brillant, imposant-se en els 4 partits que disputa i desitjant jugar la pròxima fase. Arribem per a jugar la següent fase, molt confiats i segurs de les nostres possibilitats, però ens espera el pitjor... el partit. Després d'avançar-nos en el marcador perdem per 8-1, cosa increïble i impensable per a l'equip. És un resultat que farà molt dany i marca un abans i un després en l'equip... A partir de llavors comencen a haver diverses baixes i l'equip entra en una època de transició amb molta incertesa sobre el futur... La transició es portarà a terme pels pilars del club, com són: José Mª Merchan, Jose García, Alvaro Pérez, Larry García i Ivan Fraile.

1995 - L'equip travessa el seu pitjor moment

1995 es presenta el pitjor moment de la Espardenya, l'equip encara acusa el resultat del seu últim torneig, la Superbowl de 1994, i presenta un futur ple d'incerteses. Fins i tot fa perillar la participació de l'equip en les 24 h de Masquefa, encara que finalment es juga però sense diversos dels seus jugadors que participen amb equips rivals, arribant fins i tot a enfrontar-se a l'equip. Aquest és el moment més difícil i trist de l'equip.

1996 - El Salt de la Junior

Aquest és l'any del canvi i renaixement en la Espardenya, gràcies al desembarcament definitiu de la Espardenya Junior en el primer equip. Donen el salt jugadors tan importants per al futur del club, com són: Isaac, Juanito i Javi que es van sumar a Rafa que ja havia donat el salt, al costat de Oscar, durant 1994. Amb aquesta barreja de nous jugadors i els ja presents, es guanya el primer torneig important del club, com són les 24h. de Piera i donant un salt qualitatiu important en les 24h. de Masquefa. En les quals la Espardenya queda eliminada en ¼ de final en la tanda de penals per l'equip que sortirà campió del torneig. Això deixa entreveure el potencial que atresora l'equip. 
 

1997 - La Gran Final

En 1997 l´Espardenya prepara a consciència la seva participació en les 24h., per a presentar la seva candidatura al títol. Arriben les 24h. i la Espardenya aconsegueix el seu primer objectiu, arribar de la forma més brillant a la final, havent guanyat els seus 7 partits disputats, el que li donarà l'oportunitat de jugar davant un pavelló ple fins a la bandera i lliurat davant el gran derbi que s'aveïna. La Espardenya perd per 3-1, però aconsegueix acumular una gran experiència i donar imatge de ser un equip que pot guanyar molt aviat aquest torneig.

1998 - Altra decepció

En 1998 es repeteix la història de 1997, la Espardenya es posa com objectiu les 24h. i arriba a la final, tornant a perdre-la. Només ens queda un consol, a la tercera serà la vençuda? Es funda la nova Espardenya Junior, quedant campions del torneig de futbol-sala de la Festa Petita de St Isidre.

1999 - Campions

Per fi, l´Espardenya pugues dir, CAMPEONAMO VELL!!. Guanyem les 24h. de Masquefa, un dels objectius que més han obsessionat a l'equip des de la seva creació, de forma brillant. Vencem la final per 6 a 2, sortint amb el porter menys golejat del torneig (José Merchan) i el jugador pichichi (Ivan Fraile). Ara sí ha arribat el moment de pujar el graó definitiu...

2000 - Es funda el Club F.S. Espardenya

L´Espardenya compleix amb el seu màxim somni i es funda el Club i federa a l'equip de futbol sala. Deixem de ser la Penya espardenya per a adoptar el nom de F.S. Espardenya Masquefa, deixant molt clar l'origen de l'equip i el poble que defensem, inscrivint-se en el grup 5 de la Tercera Divisió de la Federació Catalana de Futbol Sala. Els jugadors que componen la plantilla del primer equip federat de la Espardenya són: José Merchan, Larry García, Antonio Zamudio, Isaac Piñol, Jordi Bautista, Jose García, Alvaro Pérez, Javier Pérez, Ivan Frare, Rafael García, Borja Aceitón i Carlos. Amb els delegats Jose Aguado i Jordi Pérez

2001 - Decenari

En 2001 el F.S. Espardenya Masquefa està de festa, celebra la seva decenario en gran, quedant campió destacat de lliga i de les 24h. de Masquefa, aconseguint l'ascens de categoria. Per a celebrar el 10é aniversari s'organitzen diferents activitats no esportives com un viatge a Calella, el suport al futbol sala base del poble, organitzant l'I torneig Cadet de Futbol Sala de Masquefa, en el qual ens agradaria destacar el 2on lloc què aconsegueix l´ Espardenya Junior sent l'equip més jove del torneig. En aquest equip de la Espardenya Junior hi ha els jugadors: Jaume Valls, Alex Villarino, Esteban Villarino, Félix Merchan, Cristian Fraile, Jean Paul Fort, Francis García, David Garrido i Joan Antón Marcos. El futur és seu!!

2002 - Celebrem el decenari

Celebrem el 10é aniversari jugant un partit amistós contra el F.C. BARCELONA, i tornant a guanyar la lliga i aconseguint un nou ascens de categoria

2004 - L´Espardenya guanya la seva tercera lliga

Durant el 2004 l´Esprdenya guanya la seva tercera lliga i puja de Segona Divissió A a Primera Divissió, tot un èxit, en quatre anys com a equip federat aconsegueix el tercer títol i tercer ascens.
 

2005 - Ascens a Divissió d´Honor Catalana

L´Espardneya queda segona a la lliga i puja a Divissió d´Honor, només queda un pas per a categories Nacionals. El més important de tot, què per aconseguir aquests èxits l´Espardenya mai ha renunciat als seus principis, comptant amb una plantilla practicament integrada totalment per jugadors del poble.

2006 - Federació Catalana

Durant l´estiu del 2006, i després de quedar en 4ª possició, L´Espardenya accepta l´oferiment de la Federació Catalana de Futbol Sala, i passa a integrar la Divissió Nacional Catalana

2007 - Espardenya Campió

L´Espardenya aconsegueix el seu 4art títol de lliga i guanya la LLiga Nacional de Catalunya, demostrant desde el principi una gran autoritat. Això en permet ascendir a Divissió d´Honor Catalana.

2008 - L´Espardenya fa història

L´Espardenya en el seu primer any a Divissió d´Honor Catalana fa història, aconseguint el títol, en una final on derrota al Ripoll i quedant segon a la Copa Catalana. Això ens permet anar a Europa l´any vinent a disputar l´Europeu de clubs.

2009 - Europeu a Bulgària

L´Espardenya queda segona a la lliga i viatja a l´Europeu de Bulgària, on aconsegueix la millor classificació d´un equip català (5é lloc)

2010 - Sotscampionats

L´Espardenya queda segona a la lliga i a la Copa, arribant als dos Playoff a la final, la lliga es disputa a Ripoll i l´Espardenya elimina a l´amfitrió, el Ripoll, perdent la final contra la Garriga, en la Copar, es torna a repetir la història, l´Espardenya elimina a l´amfitrió, La Garriga, a Semifinals i perd la final contra el Ripoll.

 

 

Maig2024

DlDmDcDjDvDsDg
29300102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930310102





  Un producte de:

 www.atotarreu.com

  Col.labora:

www.masquefa.cat