C.R.A.R.C.

Pàgina principal >> LLIBRES / Libros / Books / Livres

 

ELS NOSTRES LLIBRES

NUESTROS LIBROS / OUR BOOKS / NOS LIVRES

 
Una activitat que és primordial en tot centre de recuperació de fauna salvatge és la divulgació de la seva feina. Aquest coneixement es poden donar en forma de xerrades, conferències, tallers, articles científics, o publicant llibres. El personal del CRARC ha realitzat diversos llibres específicament dirigits a naturalistes, biòlegs o veterinaris, que volen apropar-se al món de l’herpetologia.
 
Els llibres que trobareu a la pàgina els podeu demanar al CRARC per correu electrònic o telèfon. També els trobareu a les llibreries.  

 

Tortugas de España
 
Aquest és un llibre que va ser pioner a Espanya,  ja que era el primer que va tractar en profunditat les especies presents a la Península Ibèrica, Mallorca i Illes Canàries, així com també els quelonis marins de les seves aigües. Aspectes de la biologia, conservació i també de les patologies més freqüents són tractes de forma molt àmplia. La revisió bibliogràfica que es va portar a terme pe l’elaboració de la obra va ser una de les més extenses que mai s’han fet en un llibre de les seves característiques. Tot i els any que han passat des de la seva publicació, segueix sent una eina indispensable en tota biblioteca naturalista.
 
Any edició 1999. Tapa tova, 94 fotos color i 55 a blanc/negre, així com dibuixos, taules i gràfics. 399 pàgines. PVP 20€
 
 
 
     

 

 El terrario

 El manteniment de rèptils i amfibis com a mascota, és una tendència cada cop més estesa. El terrario és un llibre que aporta informació sobre alguns d’aquests animals i els seus ambients, amb la intenció de ser una eina útil per a l’aficionat al món dels terraris. L’obra ha de permetre a les persones que decideixen tenir una d’aquestes mascotes tant especials, adquirir els coneixements bàsics pel seu correcte manteniment. Aspectes de la biologia, les malalties més freqüents i de la legislació nacional i internacional, omplen les seves planes de forma planera i de fàcil accés.
 
Any edició 1997. Tapa tova, 9 fotos color i 18 a blanc/negre, així com dibuixos. 117 pàgines. PVP 12€
 
 
   
 
Enfermedades de los reptiles
 
Aquest és un llibre que tracta de apropar al cuidador, herpetòleg, naturalista o aficionat als rèptils, al món de les seves patologies.
A l’obra es descriuen 42 processos patològics, es donen les pautes a seguir pel seu tractament, les dosis dels fàrmacs i els sistemes de diagnòstic. Tanmateix el llibre no vol ser un substitut de la figura del veterinari, sinó un complement en la seva feina, i una eina de consulta que permeti també a l’aficionat al mon dels rèptils iniciar-se en la detecció de les malalties per així poder anar al clínic especialitzat el més prompte possible.
 
Any edició 2003. Tapa dura i 55 fotos a color. 207 pàgines. PVP 35€
 
 
La tortuga mediterrània
 
El llibre la tortuga mediterrània, pretén ser una obra de consulta pràctica que estimuli a col.laborar en la conservació d’aquesta espècie autòctona.
Història, biologia, ecologia, taxonomia, distribució i tot el referent a la conservació, tenen cabuda en el que és el primer llibre escrit en una llengua espanyola (català) que va aparèixer a l’estat. Una visió en profunditat d’una de les espècies més amenaçades de la fauna vertebrada mediterrània. Un manual imprescindible per a tots aquells aficionats, herpetòlegs, tècnics de gestió de fauna, veterinaris i biòlegs que vulguin endinsar-se en el complicat món de la seva conservació.
 
Any edició 2005. Tapa tova, dibuixos blanc/negre i 49 fotos a color. 200 pàgines. PVP. 12€
 
   
100 preguntas sobre los reptiles 
 
Com el seu títol indica, es tracta d’un llibre que dona resposta a cent preguntes sobre la biologia, malalties, comportament, manipulació, manteniment, taxonomia, legislació, curiositats, conservació... i tot el que moltes persones que entren en contacte amb el món dels rèptils s’han plantejat en algun moment. Totes les respostes estan relacionades entre sí, així es complementen els continguts uns als altres. També en cada resposta, apareixen cites bibliogràfiques i pàgines web que amplien o complementen les respostes.
El llibre resulta de gran utilitat com a tutor per a les persones que vulguin introduir-se en el món de l’herpetogia.
 
Any edició 2006. Tapa tova, dibuixos blanc/negre i 131 fotos a color. 366 pàgines. PVP. 15€
 
 
 
 
 Atles dels amfibis i rèptils del Parc Natural de la Serra de Montsant
 La serra de Montsant, és un dels espais més singulars de Catalunya El seu peculiar relleu, l’abrupta orografia, la important biodiversitat, i l’escàs grau de desnaturalització configuren un paisatge únic i valuós que conté un elevat nombre d’espècies d’interès, arribant a ser una de les principals reserves de flora i fauna de les serralades litorals mediterrànies. Aquest llibre analitza una part d’aquesta diversitat, la fauna herpetològica.
Sis espècies d’amfibis i 14 de rèptils, són actualment presents al Parc Natural de Montsant. Es descriuen i s’avaluen els seus estatus en l’àmbit del Parc. Inclou mapes de localització UTM 5X5 Km. També es fa un repàs a les amenaces i es donen mesures correctores.
El llibre esta dissenyat per a ser utilitzat com una guia de camp, i alhora com una eina de consulta i gestió.  
 
Any edició 2007. Tapa tova, mapes i 71 fotos a color. 117 pàgines. PVP. 8€
 
 
 
 
       

 

La SALAMANDRA I LA TORTUGA
 
Amb el nom de “Fauna en perill”, l’editorial COMBEL traurà diversos llibres dirigits al públic infantil. Els animals dels quals tractarà la sèrie, seran sempre espècies amenaçades o en perill d’extinció.
Els dos primers títols, La salamandra i La tortuga, ha estat redactats per l’equip tècnic i científic del CRARC. Com en altres ocasions, l’Elisenda Queralt,  en Joaquim Soler i l’Albert Martínez, han elaborat els textos des del punt de vista de la biologia i conservació, però pensant amb els nens i nenes de més curtes edats.
La col·lecció pretén conscienciar als més petits de la necessitat de protegir les espècies d’animals en perill de desaparèixer.
Els primers títols de la sèrie, donen a conèixer un amfibi sovint menyspreat, La salamandra. Es fa un repàs a la seva forma de vida i els perills que l’amenacen, donant una visió realista de l’espècie. Per altra banda, amb el títol de La tortuga, es viatge per la vida d’un queloni en greu perill d’extinció, la tortuga mediterrània.
Els llibres estan pensats per a ser llegits i treballats per lectors amb una edat compresa entre els 7 i 10 anys. Aquests no tan sols es llegeixen, si no que permeten fer dels infants uns naturalistes. Així doncs s’ofereix la possibilitat de fer activitats didàctiques paral·leles, com ara complimentar una fitxa amb enganxines, respondre qüestions sobre la biologia dels animals en perill d’extinció, muntar un retallable a escala real, i finalment obtenir el carnet de naturalista. Totes les activitats estan pensades per a ser desenvolupades amb la participació de la família. Els llibres de Fauna en perill, pretenen ser un mitja de comunicació, aprenentatge i cohesió familiar. Esperem que siguin una eina útil que desperti les ganes de conèixer el món que ens envolta.
 
 
La col·lecció Fauna en perill, ha estat editada en llegua catalana i castellana  Any edició 2009. Tapa dura, 30 fotos a color + fitxes + retallable. 24 pàgines. PVP. 10,50€
 

 

   
 
       
       
       
       

 

Març2024

DlDmDcDjDvDsDg
26272829010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
FB Crarc
Twitter Crarc
INTERREG POCTEFA ECTOPYR
  Un producte de:

www.amasquefa.com
  Col.labora:

www.masquefa.cat